Wij vinden altijd een passende oplossing

voor iedere exportvacature

No nonsense werkwijze

 

 

1. Pramatische uitvoering op basis van exportkennis:

ExportSelect is een no-nonsense bureau voor de recruitment van exportfuncties. Kennis van export, interculturele sensitiviteit, talenkennis, landenervaring en brancherelevantie zijn vijf criteria waarop wij kandidaten screenen. Het is ons uitgangspunt voor een klantspecifieke match, want wij vergeten nooit dat de export manager uw visitekaartje is bij de buitenlandse klant.

 

2. Doorgronden van de exportsituatie binnen de bedrijfscultuur:

Betreft het een exportfunctie voor business development met het accent op nieuwe markten of toch eerder relatiebeheer? Staat accountmanagement centraal, distributeurs management of landenmanagement of een combinatie van deze?
Is uw exportomgeving B2C of B2B? Is er technische productkennis nodig waarbij een technische opleiding is vereist?
Exportbedrijven zijn overwegend pragmatisch, kostenbewust en ondernemend en hebben de werkwijze en sfeer van een familiebedrijf. De export manager moet zich daar als een vis in het water voelen. Betreft het meer een bedrijfsmatige corporate structuur van een internationaal bedrijf dan geldt dat een international sales manager voldoende capaciteiten moet hebben om ook daar in mee te kunnen gaan.  


3. Kennis van de arbeidsmarkt voor export én van het kandidaten netwerk.
Wij hebben al meer dan 15 jaar de focus op exportmanagement kandidaten voor tal van internationale functies. We hebben veel ervaring met dit segment van de arbeidsmarkt, hebben daarin een groot netwerk en weten tot in detail wat er nodig is voor een succesvolle export. In dit netwerk zijn meer dan 6.500 voorgeselecteerde managementkandidaten opgenomen met ieder een eigen profilering.

 

4. Uitvoerige screening van shortlist kandidaten:
Onze kandidaten hebben kennis en vaardigheden voor internationaal ondernemen en worden getest op exportcompetenties, zoals gevoel voor de buitenlandse cultuur, aanpassingsvermogen, doorzettingsvermogen, ondernemende aanpak en met export- en talenkennis. Kandidaten krijgen tijdens persoonlijke interviews ook te maken met business case simulaties en wordt de motivatie voor export en reisfrequentie getoetst.


5. Onze kwaliteitsgaranties bij onze search & select werkwijze:

Wij zoeken altijd door naar de beste oplossing en wederzijds commitment bij een werving- en selectieopdracht.
Wij garanderen een plaatsing van onze kandidaat voor de eerste 6 maanden. 
Wij geven feedback over de status van de gevolgde procedure en de gevoerde gesprekken.
Wij streven er naar om binnen drie weken meerdere geschikte kandidaten te presenteren
Wij zoeken verder als bij de eerste selectie onvoldoende resultaat is geboekt en een plaatsing nog uitblijft.