Met de Export Competentie Analyse

naar een betere marktbewerking

Management Coaching & Advies...

 

De ExportSelect adviseurs gaan met de ondernemer van gedachte wisselen over de mogelijkheden en onmogelijkheden om export te laten groeien. Met behulp van onze Export Competentie Analyse kunnen we bepalen of de bestaande exportafdeling optimaal functioneert in de huidige of toekomstige landen-klantportfolio. 

 

De Export Competentie Analyse is erop gericht om een bestaande exportafdeling te verbeteren. Wat gaat er nu niet goed? Wat kan er beter? Waar liggen de tekortkomingen? Welke klanten worden niet goed bediend?  Exporteren is een vak en is mensenwerk. Door onze analyse vergelijken we de kennis, ervaring en capaciteiten van de huidige export medewerkers met wat er op landen- en klantniveau wenselijk is in de toekomst. Onze visie is dat exportsucces in grote mate wordt bepaald door drie aspecten: 

 

1. Kennis & Kunde (bijv. talen, exportkennis, produktkennis).

2. Inlevingsvermogen (afstandswerken i.c.m. cultuur, land en lokale klant).

3  Ondernemingszin (reisbelasting, service leveren, pro-actief onderhandelen).

 

Deze zaken moeten overeenkomen met het soort exportmarkt, die wordt bewerkt door de exportmanager of het team en vooral hoe dat vanuit de klant wordt gezien. Met een presentatie van de huidige exportactiviteiten; interview van key exportmedewerkers; online assessment over exportcompetenties, maken wij een analyse van de huidige exportafdeling. In een aantal coaching sessies geven we vervolgesn aan wat de mogelijkheden tot verbetering zijn.