Events

 

Nomineer u nu voor de Nationale Exportmanager Award 2016. Laat zien hoe de export zich onder uw verantwoordelijkheid heeft ontwikkeld en nog succesvoller is geworden. Geef uw bedrijf (en uzelf) een extra kans om zich te profileren en stuur uw nominatie vandaag nog toe via het online nominatieformulier. Meer informatie over de procedure en de voorwaarden vindt u op www.exportmanagervanhetjaar.nl. De Exportmanager Award wordt dit jaar voor de 10e keer uitgereikt tijdens het Nationaal Export Event op 2 november in Nieuwegein.


 

 EVENT    is een initiatief van :
 
  EXportSelect    fenedex nieuw   DHL     ingnew

  

 
 
Historie Exportmanager Award

 

Sinds 2007 is ExportSelect samen met Fenedex initiatiefnemer en organisator van de Exportmanager Verkiezing. Sinds 2012 maakt deze verkiezing onderdeel uit van het Nationaal Export Event. 

 

Waarom deze verkiezing en award toekenning?

Het managen van export vereist specifieke kennis van zaken en managementvaardigheden. Daarom reiken ExportSelect en Fenedex sinds 2007 jaarlijks de Exportmanager Award uit aan de beste Exportmanager van Nederland.

Met de verkiezing van de exportmanager van het jaar, vragen Fenedex en ExportSelect aandacht voor de individuele kwaliteiten van de exportmanager die garant moeten staan voor duurzame successen op buitenlandse markten. Het gaat hierbij om de persoon, die (mede)verantwoordelijk is voor de strategische opzet en het managen van een succesvol exportbeleid.

 

Doel van de Exportmanager Award:

  • Nadrukkelijk centraal stellen van het beroep exportmanager.
  • Het management van exporterende ondernemingen te stimuleren om een professionele, structurele aanpak export te implementeren;
  • Inspireren van andere export managers en exportmanagers in spé;
  • Stimuleren van studenten, docenten en Hbo-instellingen om exportonderwijs professioneel aan te pakken.

De Exportmanager Award wordt één maal per jaar uitgereikt. Personen die binnen de onderneming verantwoordelijk zijn voor het gevoerde exportbeleid komen in aanmerking voor de Award. Zij dienen te voldoen aan de volgende criteria:

  • Persoon is werkzaam bij een in Nederland gevestigd bedrijf;
  • Uit een case moet blijken dat hij/zij de export anders of beter dan gemiddeld heeft aangepakt om de export van het bedrijf duurzaam succesvol(ler) te laten zijn;
  • De kandidaat moet meer dan vijf jaar exportervaring hebben;
  • De kandidaat moet leidinggeven aan export area managers en/of export binnendienst óf direct betrokken zijn bij exportsales (indien er geen export area managers aanwezig zijn en de export manager zelf de taken van een export area manager vervullen).
  • De exportomzet van de onderneming dient meer dan 25% van totale omzet uit te maken.       

Wilt u meer weten over het nominatieproces en de voorselectie voor de Export Manager Award, bel dan met ExportSelect; Raymond Smid (026 3764581).