Wie mag uw bedrijf in het

buitenland vertegenwoordigen?

Export Recruitment Nederland

 

 

Focus op exportervaring: Waarmee maken we het verschil?

Onze recruitment is gericht op kandidaten met praktische exportervaring, talenkennis maar ook met relevante branchekennis en landenervaring. Dit zijn kandidaten, die bedreven zijn in de omgang met cultuurverschillen, ervaring hebben met lokale distributiestructuren en gewend zijn om te reizen. ExportSelect is dan ook het enige wervings-en selectiebureau in Nederland dat is gespecialiseerd in de recruitment van exportmanagers, international account managers en international sales management.

Met onze kennis van de arbeidsmarkt en exportorganisaties stellen wij voor elke exportvacature het juiste functieprofiel samen. Door de focus op export en ons grote kandidatenbestand kennen we vaak al veel geschikte kandidaten.

  

Toetsing op exportcompetenties:  Hét enige werving-& selectiebureau gespecialiseerd op export.

ExportSelect heeft een uniek exportmanager assessment ontwikkeld voor belangrijke exportcompetenties zoals doorzettingsvermogen, flexibiliteit, inlevingsvermogen, onderhandelen, relatiebeheer, ondernemerschap, zelfstandigheid, initiatief , klantoriëntatie en resultaatgerichtheid. 

Deze 10 competenties zijn de uitkomst van een enquête onder 50 exportdirecteuren, die hebben aangeven waaraan een exportmanager of internationalsales manager zou moeten voldoen.Vervolgens is samen met het Bureau Development Factory dit unieke export manager assessment ontwikkeld.

Met de uitkomsten van deze test in combinatie met het kandidaten interview en onze aanvullende tips over persoonlijke ontwikkeling, hebben we een voorspellende kijk op een succesvolle plaasting van een exportmanager.

 

Grootste exportnetwerk: Benchmarken van méér kandidaten op het functieprofiel.

Wij vinden de perfecte exportmanager, international account manager, area sales manager of business development manager.

Door een shortlist met kandidaten die 100% zijn afgestemd op het gewenste functieprofiel. Daaraan doen we geen concessies. Wij garanderen daarnaast voldoende aanbod aan kandidaten, zodat er wat te kiezen valt. De juiste export manager of account manager aanstellen is van doorslaggevend belang voor exportsucces. Met de huidige online job boards zijn er snel kandidaten te vinden. Maar hoe zit het met de objectieve selectie benchmark? Waarmee wordt het kennisniveau over exportzaken, talenkennis, reisbelastbaarheid vergeleken? Hoe wordt de ervaring van de kandidaat ingeschat ten aanzien van lokale kennis van distributiestructuren en markt(landen)kennis binnen de branche/sector?

 
ExportSelect begeleidt Nederlandse exporteurs met de best mogelijk kandidaten selectie. Gebaseerd op onze kennis van de arbeidsmarkt, ons netwerk en met een objectieve benchmark-lijst met meerdere passende kandidaten.Wij gebruiken daarbij een cross-over tactiek tussen een preselected & controlled eigen exportnetwerk, online advertising en een social media profiling om te komen tot een unieke en brede benchmark van relevante exportkandidaten. Deze werkwijze is alleen mogelijk door onze focus en specialisatie.