Wij slaan een brug tussen Belgische kandidaten en

Nederlandse exportbedrijven.

Local Recruitment in België

 

Wilt u beter vertegenwoordigt zijn op de Belgische markt? En dan het liefst met eigen personeel (accountmanagers)? Of levert de huidige agent niet de gewenste resultaten? Heeft u (nog)geen eigen lokale juridisch- fiscale vestiging (vaak een bvba)? of  kiest u liever voor een  gangbare oplossing met het “home-office" model? Dit kunnen wij doen:

 

Lokale werving van eigen personeel (sales & accountmanagers) komt steeds vaker voor met name vanwege onderlinge zakelijke cultuurverschillen tussen Nederland en Belgïe. Om bij de Belgische klanten serieuzer genomen te worden, is lokale aanwezigheid met een eigen sales organisatie aan te bevelen.  ExportSelect Belgïe is daarom een recruitment specialist voor Belgische (Vlaamstalige) sales- of accountmanagers.

 

Wij zijn de culturele brugfunctie bij lokale recruitment, contractafstemming en inwerkperiode van Belgische sales managers of account managers.

Wij hebben een speciale werving & selectie module voor Nederlandse exporteurs naar België, die lokaal behoefte hebben aan eigen sales en/of accountmanagers.

Via ons Belgische aanpak, kunnen wij een brug slaan tussen de voor Nederlandse exporteurs gewenste functieprofielen en de lokale werving van kandidaten. Wij kennen door onze jarenlange ervaring de cultuurverschillen. 

 

Q&A over onze Belgische recruitment voor Nederlandse exportbedrijven:

Waarom géén agent en wel een eigen lokale sales manager?

Om structureel aanwezig te zijn in de Belgische markt en om serieuzer genomen te worden bij klanten wordt lokale aanwezigheid op prijs gesteld. Ook is commitment en focus op de eigen omzet vaak een gehoord argument om eigen medewerkers te hebben. 

 

Wat is een home-office model?

Bent u (nog) niet toe aan de inrichting van een lokale juridisch- fiscale vestiging (vaak een Bvba) dan kunt u ook kiezen voor het “ home office model”

Accountmanagers opereren voor hun werkgevers dan vanuit huis. Zo is het mogelijk om een Belgische verkoper  met een eigen home office en een Belgisch arbeidscontract, dat is gekoppeld aan de Nederlandse BV en met een lokale loonadministratie, als collega in dienst te nemen voor de bewerking van de Belgsiche markt. (als representative zonder tekenbevoegdheid) ExportSelect kan deze aanpak al bij de wervingsgesprekken nauwgezet begeleiden.

Wij werken daarvoor samen met onze Belgische partner, die er voor kan zorgen dat alles juridisch en fiscaal goed is geregeld zonder verder omkijken inclusief de vewerking van een loonadministratie.

 

Wat is werkwijze bij onze Belgische recruitment?

De volgende stappen zijn onderdeel van onze wervings procedure
•Vastleggen wervingsprofiel
•Vertalen in een Vlaam/franstalig search profiel
•Starten werving in België via lokale netwerken
•Kandidaat gesprekken op kantoorlocatie in Belgie of Nederland
•Voorstellen kandidaten aan opdrachtgever
•Begeleiden vervolggesprekken
•(Culturele) nazorg met een feedbackgesprek.