Menu

Actuele exportvacatures  |  Inschrijven  |  Contact

Exportmanagement expertise

toevoegen aan de directie

Familiebedrijven internationaal

 

Van kleine tot middelgrote familiebedrijven is een exportagenda gemeengoed. Ondernemen over de grens zit in de genen. Het zijn vaak ook deze bedrijven die vanuit de directie een zwaar accent leggen op exporteren. Soms worden de internationale klanten door de DGA zelf bewerkt, maar veelal worden exportactiviteiten ondergebracht bij de eigen salesmanager. Werken bij een (kleiner) familiebedrijf vraagt om veel inlevingsvermogen en flexibiliteit. De exportstrategie is soms een balanceer-act tussen het familiebelang enerzijds en de exportklanten anderzijds. De lijnen zijn kort en worden niet altijd logisch gevolgd. Wij beoordelen dan ook in hoeverre een kandidaat exportmanager daarmee moet omgaan.

 

We kunnen bij familiebedrijven exportmanagement toevoegen aan het management team. Veelal zijn dit kandidaten die al ervaringen hebben opgedaan met werken binnen een familiebedrijf en de continuïteit en het familiegevoel vaak ook erg waarderen omdat de langere termijn visie bij het ontwikkelen van exportmarkten voorop staat.

 

Deelname aan ons export netwerk

 

ExportSelect is initiatiefnemer van het platform ExportConnect. Via dit netwerk vindt er regelmatig overleg plaats tussen senior management van vele exportbedrijven voor kennisoverdracht en uitwisseling van contacten en ervaringen. Een optimale gelegenheid voor dga’s of export management van familiebedrijven om deel te nemen en de eigen kennis en het netwerk te vergroten.