Menu

Actuele exportvacatures  |  Inschrijven  |  Contact

Commercieel management

voor internationale expansie

Private equity portfolio

 

Omzetgroei door synergy tussen exportbedrijven. ExportSelect is sinds enige jaren actief voor portfoliobedrijven van diverse participatie maatschappijen. Het gaat daarbij vaak om versterking of aanpassing van het commercieel management. Voor een expansievere internationale strategie of een andere aanpak van de directe exportverkoop. Bij overname door een participatie maatschappij wordt het groter geheel belangrijker dan de afzonderlijke delen. Tegelijkertijd moet elk portfoliobedrijf een groeistrategie laten zien en bijdragen aan het totaal. Bij internationale expansie wordt nog een extra dimensie aan complexiteit toegevoegd.

 

Onze ervaringen

 

De portfoliobedrijven waarvoor wij werken zijn middelgrote mkb ondernemingen met een jaaromzet vanaf circa € 25 miljoen. Pas op het moment dat er sprake is van een internationaal groeiscenario of een herstructurering van exportmarkten, is er vaak ook een behoefte aan ander commercieel management.

 

Bijvoorbeeld het loslaten van onrendabele klanten, veranderingen van distributiecontracten en het zoeken naar buitenlandse partners of overnamekandidaten, vergt vaak een nieuwe aanpak. Nieuw commercieel management is herkenbaar aan internationaal ondernemerschap, zijn hands-on, kostenbewust en hebben het vermogen nieuwe dingen slimmer en beter te doen. Zij kunnen zich, met behoud van een eigen duidelijke visie, goed inleven in buitenlandse zakenpartners.

 

Wij kennen vele senior managers, die in hun eigen sector een schat aan internationale ervaring hebben liggen. Zij zijn vaak bereid te ondernemen en risico te dragen. Zien vaak het belang om snel stappen te maken. Zij hebben ook veelal de contacten in het buitenland die nuttig zijn voor structurele groei en omzetverhoging en kunnen noodzakelijke veranderingen snel naar deze buitenlandse markten interpreteren.

 

Gebruik maken van dit management potentieel is een verstandige keuze om internationaal te groeien en om portfolio bedrijven te laten renderen. Contact.

 

Toegang tot ons externe netwerk

 

ExportSelect is initiatiefnemer van het platform ExportConnect. Via dit netwerk vindt er regelmatig overleg plaats tussen senior management van vele exportbedrijven voor kennisoverdracht en uitwisseling van contacten en ervaringen. Een vruchtbare bodem voor private equity om via hun portfoliobedrijven synergy te vinden.