Wij werken pragmatisch, zijn betrokken en

zorgen altijd een voor oplossing!

Onze werkwijze: Q&A

 

Wij vertellen u graag meer over onze werkwijze en voorwaarden: 

 


Hoe wordt de wervingsprocedure uitgevoerd?

  1. Wij stellen samen met opdrachtgever het functieprofiel op. Dat is zoveel mogelijk afgestemd op specifieke functie eisen voor exportmanagers, zoals exportkennis, talenkennis, landenervaring en aansluiting hebben op de lokale kennis en ervaring van de markt en branche.
  2. Vervolgens zetten wij in op ons kandidaten netwerk, online vacaturepublicaties en social media. Door onze focus op export hebben wij een zeer sterk “target audience”. Daardoor bereiken we meer interessante kandidaten dan wie ook.
  3. Via onze longlist selecteren we de kandidaten op harde functieprofiel vereisten. Vervolgens zorgen we met een persoonlijke interview voor voldoende aansluiting op de organisatie. Daarbij toetsen we het ervaringsniveau door middel van een businesscase simulatie en checken we de motivatie.  Het resultaat is een shortlist met doorgaans drie kandidaten of meer met een 100% benchmark op het functieprofiel. Alle kandidaten die worden gepresenteerd worden door ons begeleid tijdens de volgende gespreksronden.

 

Wat is de doorlooptijd van een wervingsprocedure?
Door onze focus op export zijn wij instaat om binnen drie weken de eerste kandidaten te presenteren. Dus al er snelheid geboden is, bent u bij ons aan het juiste adres. Onze communicatielijnen zijn dan ook kort.

 

Wat als ExportSelect geen kandidaten kan vinden?
Wij gaan voor de oplossing en als we niet snel genoeg kandidaten kunnen vinden of de gepresenteerde kandidaten voldoen niet, dan gaan we dieper zoeken. Als specialist met bijna 15 jaar focus op export, kennen we dit segment van de  arbeidsmarkt als geen ander. Dus tot op heden vinden we deze oplossing altijd.

 

Kan ik ExportSelect inzetten als ik zelf al enkele kandidaten heb gevonden?
Ja, dat kan. We kunnen een beperkt aanbod aan kandidaten altijd verder uitbreiden om tot een betere benchmark voor de ideale kandidaat te komen. We kunnen ook de screening verder uitbreiden. Op die wijze werken we graag samen. We zijn echter niet inzetbaar zodra er tegelijkertijd gebruik wordt gemaakt van meerdere wervingsbureaus voor dezelfde vacature. Voor kandidaten en het selectieproces werkt dat zeer verstorend.

 

Met welke voorwaarden en tarieven werken wij?
Onze voorwaarden en tarieven zijn altijd incl. alle kosten, kandidaten presentatie garantie, gespreksbegeleiding, reports, plaatsingsgarantie, OPQ  exportmanager assessment en referentiechecks (online & offline). Onze vergoeding is grotendeels afhankelijk van het behaalde resultaat om de exportvacature succesvol in te vullen.

 

Wij maken graag een vrijblijvende afspraak voor een persoonlijke toelichting en kennismaking.