Wij kunnen je ondersteunen bij een

volgende stap in je internationale carrière.

Export Carrière Support

 

Wat kan het ExportSelect Carriere Netwerk voor mij  betekenen?

 

1. Ik zoek op termijn een andere internationale (export) functie. 

Via een  open inschrijving kom je in ons netwerk en kun je op de shortlist komen als kandidaat voor een nieuwe vacature.

Bij uitstaande of toekomstige vacatures of via onze contacten met exportbedrijvenen, kunnen wij je dan in ons systeem als (latent) geïnteresseerde international sales manager terugvinden met behulp van ons classsifcatie systeem (Searchbase ®).

 

Het is onze toegevoegde waarde om dan de juiste salesmanager competenties te koppelen aan de gewenste functiecriteria /eisen van een opdracht, zoals bijvoorbeeld talenkennis, exportkennis, reizen, cultuurbegrip, kennis van het land en de markt in combinatie met productkennis. Op die wijze hoeft een nieuwe kandidaat sales manager namelijk niet opnieuw een lokale distributiestructuur of een route-to-market te ontdekken.

 

Via je inschrijving in ons netwerk weten we dan meer over je internationale ervaring en exportkennis over bepaalde landen, bepaalde sectoren en of je een B2B of B2C signatuur hebt.  Verder kunnen we vaststellen of je een  account management en/of distributie management ervaring hebt en al dan niet in combinatie met een technische achtergrond of opleiding (inden noodzakelijk.) Daarnaast kan het beter inzichtelijk worden of je de juiste (leidinggevende) ervaring hebt en of je de persoonlijke eigenschappen voor relatiemanagement en/of business development bezit.

 

 

2. Ik wil  een advies/coaching traject starten om mijn kansen te vergroten of vanwege een outplacement traject of gedwongen vertrek. 

Ingeschreven kandidaten kunnen een online assessment test doen om te bepalen in welke mate men beschikt over de juiste exportcompetenties zoals: flexibiliteit, zelfstandigheid, aanpassingsvermogen, ondernemerschap, pragmatisme, initiatief nemen en probleemoplossend vermogen . Met deze rapportage volgt dan een intake gesprek over vacature mogelijkheden en toekomstkansen. Aanvullend geven we een analyse en advies over eventuele aanpassingen op het eigen CV. (Aan dit traject zijn voor kandidaten kosten verbondenen.)